Un dormitor ca o camera de hotel
Autor:
Diverse • Apartamente • Case si Vile
14/06/2017
V-ați gândit vreodată să vă transformați dormitorul într-o cameră de hotel? V-ați gândit să aduceți și în casa voastră confortul și relaxarea după care tânjiți la sfârșitul unei zile de muncă? Eu mă imaginez de multe ori, acasă, în colțișorul meu de relaxare, așezată comod în fotoliu, învăluită de aroma unei căni de ceai și prinsă în paginile genului acela de carte pe care nu poți să o lași din mână până nu o devorezi din scoarță în scoarță.
O fi de vină firea mea mai boemă și visătoare. Așa că, pentru toți cei care sunt ca mine, și nu numai, voi dezvălui câteva din micile mele secrete care mă fac să mă simt în propriul dormitor de parcă aș fi într-o continuă vacanță. Ca o paranteză, și fie vorba între noi, “o continuă vacanță” înseamnă de obicei sâmbăta și duminica. De luni până vineri, sunt doar în trecere prin această continuă vacanță din cauza job-ului care îmi răpește aproape întrega zi.
Concluzia, cinci zile pe săptămână, dormitorul meu, poate fi considerat la propriu o cameră de hotel. Lăsând la o parte gluma, colțișorul acela de care vorbeam mai devreme este unul din aspectele pe care le regăsim într-o cameră de hotel. Și voi îl puteți avea. Creați un spațiu inedit de relaxare în dormitoarele voastre astfel încât să îmbinați confortul cu funcționalitatea. Puteți alege unul sau două fotolii, o măsuță de dimensiuni mai mici și astfel veți obține cadrul perfect în care să citiți o carte înainte de culcare sau în care să vă pregătiți dimineața pentru o nouă zi.
Și dacă tot vorbim de pregătirea de dimineață, puteți înlocui masa și fotoliile cu o masă pentru machiaj. Sau le puteți avea pe amândouă dacă suprafața dormitorului vă permite. Este evident că în ceea ce privește masa pentru machiaj mă adresez vouă, doamnelor. Știu că discriminez puțin bărbații dar, din fericire pentru ei, nu au nevoie de atât de multe lucruri ca și noi femeile ca să devină prezentabili, mai ales dacă ne gândim la diminețile acelea în care ne trezim cu ochi încercănați și cu o podoabă capilară care, de departe, cere a fi îmblânzită. Deci, domnilor, am convingerea că mă veți ierta.
Revenind la ceea ce ne interesează cu adevărat, în dormitorul personal, ca și într-o cameră de hotel, piesa principală o reprezintă patul. Alegeți unul de dimensiuni mari și, neapărat, investiți într-o saltea de calitate. Credeți-mă, merită. Păstrați așternuturile impecabile. Cu siguranță ați observat și voi în toate camerele de hotel că lenjeria de pat este întotdeauna călcată și perfect întinsă. Cearceafurile sunt imaculate și dublate de pături de diferite texturi.
Pe lângă pernele pentru dormit puteți alege și unele de dimensiuni mai mici în scop decorativ. De cele mai multe ori acestea sunt asortate cu draperiile deși nu e neapărat o regulă. În ceea ce privește culorile vă puteți axa pe nuanțe neutre de alb, bej, ivoire. Sau puteți opta pentru nuanțe pastelate. Ideea este să obțineți un decor care să vă relaxeze și să vă insufle o stare de bine.
De asemenea, să nu uităm de noptiere. Acestea ne permit să ținem la îndemână lucrurile necesare. De cele mai multe ori ne scutesc de momentele acelea enervante când trebuie să coborâm din pat tocmai după ce ne-am așezat atât de confortabil în el. O veioză sau un lampadar mic va completa decorul, fiind combinația perfectă între utilitate și design. La fel de utilă poate fi și o banchetă (sau doi tabureți) poziționată la capătul patului. Nu numai că va face dormitorul să semene și mai mult cu o cameră de hotel dar poate fi și locul în care să așezi seara pernele decorative sau halatul de noapte.
Fie că vorbim de dormitorul propriu sau de o cameră de hotel, orice încăpere în care se locuiește permanent sau temporar trebuie să fie echipată într-o manieră cât mai utilă, să aibă suficient spațiu de depozitare dar și să arate foarte bine. Atunci când ne gândim la spații de depozitare trebuie să ținem cont și de suprafața camerei. În măsura în care aceasta vă permite puteți alege un dulap cu două uși, unul de dimensiuni mai mari sau, pur și simplu, puteți opta pentru un dressing pe care să îl compartimentați după preferințe și necesități. Eu am ales varianta dressingului cu uși glisante și oglindă. Am îmbinat utilul cu esteticul iar rezultatul mi-a depășit așteptările.
Pentru un plus de confort, puteți să improvizați room service-ul la voi în dormitor. O tavă cu pahare, băutura preferată, câteva reviste de lifestyle sau o carte bună și ați obținut decorul perfect pentru a lenevi în pat într-o zi de weekend. Amintesc aici și televizorul pentru cei dornici să-l aibă în dormitor. Deși îl găsim în fiecare cameră de hotel era cât pe ce să uit de el, poate pentru că nu prea sunt adepta lui, chiar dacă, recunosc, am unul în dormitor. De obicei, adorm în următoarele cinci-zece minute după ce l-am pornit. Dar cu siguranță nu sunteți toți ca mine.
Așa că, dragii mei, puteți trece la treabă. Aveți propria imaginație, propriile idei și multe locuri din care să vă inspirați. Urmând câțiva pași elementari și ținând cont de ceea ce vă place, cu siguranță, veți obține rezultatul dorit. La final, nu vă va rămâne decât să pășiți în dormitor și să simțiți cum intrați în propria vacanță.
Vă las mai jos câteva imagini, poate vă inspiră. Până când ne reauzim cu noi articole, vă îmbrățișez și vă urez spor la decorat!
Sursa: www.wellnessresort.it
Sursa: www.elbistanbellona.com
Sursa: www.instagram.com/
Sursa: www.casamea.ro/
Sursa: totulcurat.ro/
Sursa: dianapanzari.ro/
Sursa: hotelforsale.ro/ro/
Sursa: www.hotelmeliss.ro/
Sursa: clamorcasaydeco.com/
Sursa: www.decebalhotel.ro/
Sursa: debarbati.ro/divertisment/news/
Sursa: www.goldentulipcluj.ro/
Sursa: www.tuktuk.ro/
Sursa: www.hoteleiffeltrocadero.com/