Park & Ride în cartierul Someșeni - o investiție care va spori atractivitatea zonei în 2024

Diverse
20/05/2024

Park & Ride în cartierul Someșeni - o investiție care va spori atractivitatea zonei în 2024

Investiția publică în noul Park & Ride din zona Aeroportului va spori atractivitatea cartierului Someșeni, și din punct de vedere imobiliar, în acest an, proiectul realizat în prezent în proporție de 50% fiind programat pentru finalizare în 2024. În special cei interesați în a investi în proprietăți destinate închirierii vor putea beneficia în urma inaugurării acestui obiectiv, care va aduce în zonă noi clienți pentru apartamente și case oferite în regim hotelier. 

Noul parking le va oferi celor care vizitează Clujul posibilitatea de a își lăsa mașinile în locația de pe strada Traian Vuia nr. 149-151, și de a porni mai departe către oraș folosind transportul în comun sau alte mijloace alternative de mobilitate, evitând stresul căutării unui loc de parcare în oraș și taxele aferente. 

Parkingul aflat în construcție la aeroport are prevăzute 863 locuri de parcare și va fi realizat după standarde moderne, avându-se în vedere și dimensiunea verde, prin plantarea a 300 de copaci. Valoarea investiției este de peste 14,5 milioane de euro, aceasta făcând parte dintr-o viziune mai amplă, urmând a fi conectată cu nodul intermodal de transport din zona aeroportului, ce se va dezvolta odată cu finalizarea trenului metropolitan și a celorlaltor proiecte de infrastructură.

Arealul de pe Traian Vuia va fi modernizat prin ample lucrări, care vor cuprinde amenajarea platformei de parcare și a accesului din drumul național, amenajarea de stații de transport în comun care să preia fluxul de călători, construcția unui terminal tip autogară, incluzând un corp de clădire pentru terminalul de transport, cu copertină pentru călători și autocare, și amenajarea unei piațete publice. 

Din cele 863 locuri de parcare, 37 vor fi destinate persoanelor cu dizabilități, iar 30 vor fi rezervate autovehiculelor electrice și hibride. 

Strada Traian Vuia va fi resistematizată prin crearea unei zone de acces în Park & Ride, a unui nou sens giratoriu, prin amenajarea trotuarelor și relocarea stației pentru transportul în comun. Vor fi realizate spații verzi perimetral și între locurile de parcare.

Această investiție publică, în tandem cu celelalte proiecte edificate în ultimii ani, ori aflate în etapa de șantier, va contribui, odată cu ridicarea calității vieții clujenilor și cu creșterea atractivității municipiului pentru vizitatori, și la sporirea valorii proprietăților imobiliare adiacente. 

În prezent, apartamentele din Someșeni se tranzacționează cu circa 2100 euro/mp util, iar casele cu 2400 euro/mp. Potențialul zonei este unul ridicat, dezvoltarea infrastructurii aducând și în acest cartier cele mai actuale standarde urbanistice. Pentru investiții în proprietăți în acest areal, pentru a închiria, vinde sau cumpăra apartamente, case, terenuri, spații comerciale sau industriale, vă invităm să ne contactați!