AERUL
Autor:
Diverse
29/11/2012
Aerul este principala noastră hrană şi constituie cel mai mare necesar al fiinţei umane. Aerul este necondiţionat în ceea ce priveşte cantitatea, dar condiţionat în ceea ce priveşte calitatea. În marile oraşe (în special dar nu numai) aerul şi-a pierdut într-o măsură foarte mare din puritatea şi prospeţimea naturală datorită dezvoltării industriale. Fumul de țigară este de asemenea un factor care distruge calitatea oxigenului, aerul devenind impur, slab oxigenat şi foarte dăunător pentru corpul uman. Toate aceste impurități din aer aduc după sine o serie de boli respiratorii, reduc capacitatea intelectuală, micșorează rezistența organismului în fața agenților infecțioși.
Iată care mai sunt riscurile pentru o persoană care respiră frecvent aer viciat:
- îmbătrânirea prematură
- asimilare necorespunzătoare a alimentelor
- pierderea apetitului sănătos
- lipsa dinamismului.
În condițiile mai sus menționate nu putem avea pretenția că organismul nostru să fie sănătos pe o perioadă lungă de timp dacă nu avem grijă atât cât stă în puterea noastră de aerul pe care îl consumăm.
- aerul de după ploaie
- aerul de după ninsoare
- aerul de pădure/munteAerul de dimineață/seară
- aerul de iarnă
- aerul de primăvară.
Aceste tipuri de aer sunt cunoscute şi sub numele de aeroterapie datorită beneficiilor terapeutice pe care le au. De asemenea salinele sunt un excelent mediu pentru sistemul respirator. În ceea ce privește încăperile în care locuim sau ne desfășurăm activitatea este bine ca cel puțin de două-trei ori pe zi să permitem aerului curat pătrundă pentru a respira un aer cât mai curat cu putință. Alegeți să respirați curat!
Marius M, Welt Imobiliare